Het pontje tussen Brummen en Bronkhorst is uit de vaart nadat een vrachtschip de kabel van het veer het stukgetrokken. De kabel zat daardoor vast in de schroef van het vrachtschip en is aan het einde van de dag door een duiker losgemaakt.
©2015 Patrick van Gemert

Ongeval veerpont Brummen

Doordat een vrachtschip vrijdagmiddag de kabel van de veerpont Brummen-Bronkhorst kapot trok, is de pont waarschijnlijk een week uit de vaart. Een met zout geladen vrachtschip, dat onderweg was naar Duitsland, kwam met haar schroef in de kabel van de veerpont vast te zitten. De pont lag op dat moment aan de kant van Bronkhorst. Volgens ooggetuigen waren er op het moment van de aanvaring twee passagiers aan boord.

Vanwege het ongeval was het scheepvaartverkeer op de IJssel urenlang gestremd, rond half drie kwam het weer op gang. De vastzittende kabel is door een duikbedrijf losgemaakt. Volgens pontbaas Dirk Wijers kan het een week duren voordat de veerpont weer in de vaart is en de schade bedraagt rond de 10.000 euro. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Patrick van Gemert fotografeerde het incident voor De Stentor.

 

 

Call Now Button