waterkwartier-binnenkant
©2016 Patrick van Gemert

Nominatie Waterkwartier voor Gelderse prijs

Het project Waterkwartier Zutphen is een van de 13 genomineerden voor de publieksprijs voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016. Iedereen kan stemmen op een van de dertien genomineerde projecten via het digitale platform http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl. Iedereen die stemt maakt zelf ook kans op een prijs.

De Gelderse prijs wordt één keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten.

De herstructurering heeft De gemeente Zutphen heeft de herstructurering sinds 2005 samen met Woonbedrijf ieder1 aangepakt. Het is gestart met een wijkontwikkelingsplan waarbij bewoners vanaf het eerste moment nauw werden betrokken.

Tijdens de herstructurering heeft Zutphens Persbureau in opdracht van Woonbedrijf ieder1 een boekje gemaakt ter herinnering aan de oude wijk. Voor dit boekje interviewde Fiona de Heus oud-bewoners die soms al decennialang in de wijk hadden gewoond. Patrick van Gemert portretteerde de bewoners.

Call Now Button