Frank Schallmaier (1977), fotoredacteur bij de Volkskrant, geeft op zaterdag 29 juli een presentatie in Zutphen. Dit doet hij op basis van zijn fotoarchief: een verzameling details waarmee je een verhaal kunt vertellen dat zonder een fotoredacteur niet tot stand zou zijn gekomen.

Schallmaier begon als fotograaf, maar werkt inmiddels al zeventien jaar als fotoredacteur bij de Volkskrant. Zijn specialiteit is combineren, ordenen en rangschikken van foto’s van verschillende bronnen, om er een nieuw verhaal mee te vertellen.

Tweewekelijks verschijnt in de Volkskrantde Schallmaier-index” waarin hij overeenkomsten, patronen of details toont die hij ontdekt in de dagelijkse stroom van ruim tienduizend nieuwsfoto’s.

Als “fotograaf zonder camera” verzorgde hij diverse tentoonstellingen en publicaties met zijn verzameling uit de beginjaren van de sociale media en het begin van de digitale revolutie in de fotografie. In mei won hij met de Schallmaier-Index nog drie European Newspaper Awards.

Schallmaier geeft zijn presentatie in Filmhuis Luxor op zaterdagmiddag 29 juli om 15.00 uur (de bar is open om 14.00 uur). Kaarten (inclusief toegang tot de tentoonstelling) kosten 12,50 euro per persoon.  Ze zijn te bestellen op www.worldpressphotozutphen.nl.

Call Now Button