2005 18 juli, Zutphen Een medewerker van bouwbedrijf Peters haalt de knuffels van de muur van de Bornhovestraat 31, de verhuurder Hanzewonen kon geen nieuwe huurder vinden met alle knuffels aan de wand en zo verdween dit zachte kunstwerk uit het Zutphense straatbeeld.
©2005 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Nog een paar dagen te zien…


20 jaar Zutphense fotojournalistiek in Musea Zutphen

Fotograaf Patrick van Gemert exposeert ‘twintig jaar Zutphense fotojournalistiek’ in het auditorium van de Musea Zutphen. Dit ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan dit jaar van Zutphens Persbureau – het bedrijf van hem en zijn partner tekstschrijver/journalist Fiona de Heus. De tentoonstelling is nog te bekijken tot en met 31 augustus, tijdens FotoZomer Zutphen. Vrij entree.

Patrick van Gemert fotografeert ruim twintig jaar het nieuws in onder meer Zutphen. Voor deze tentoonstelling heeft hij een selectie gemaakt van zijn meest bijzondere beelden uit Zutphen. Ze zijn onder meer gepubliceerd in dagblad de Stentor. Hoewel Patrick in een grote regio werkzaam is, zijn voor de tentoonstelling speciaal Zutphense foto’s geselecteerd. Zij vormen een mooie aanvulling op de tentoonstelling “Picture This” in het Stedelijk Museum, waarin een greep uit de Zeylemakercollectie te bewonderen is.

Op de foto: een medewerker van bouwbedrijf Peters haalt de knuffels van de muur van de Bornhovestraat 31 in Zutphen, de verhuurder Hanzewonen kon geen nieuwe huurder vinden met alle knuffels aan de wand en zo verdween dit zachte kunstwerk uit het Zutphense straatbeeld. Patrick van Gemert maakte deze foto op 18 juli 2005.

Call Now Button