Wie durft?

Het elfde Groot Zutphens Dictee is af en Fiona de Heus heeft net een enorme stapel uitgeprint om morgenavond (donderdag 21 november) na afloop aan alle deelnemers mee te geven. Samen met Jody Hagenbeek, Jaap Pott en Michel Groothedde mocht ze ook dit jaar weer de tekst samenstellen en prachtige woorden en zinsconstructies aaneenrijgen (is dat wel één woord?). Durf je ook mee te doen? Je kunt je nog aanmelden!

Lionsclub Zutphen-Kattenhaven houdt het dictee dit keer in het Eligant Lyceum in Zutphen. We hopen dat je al lekker opgewarmd bent door het Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat begin deze maand vanuit Zutphen werd uitgezonden. Dát dictee ging over de boerenstand. Leuk om te zien dat de jagers-verzamelaars daarin voorkwamen, zoals ook in de eerste zin van ons eerste Groot Zutphens Dictee, in 2009. Die luidde: “Het beekdal van de Ooyerhoekse Laak was voor de mesolithische jagers-verzamelaars een waar luilekkerland, waar zij een gedifferentieerd voedselpakket bijeenbrachten.”

Zo ver (of: Zover?) gaan we met dit elfde dictee niet terug, maar zoals de deelnemers inmiddels gewend zijn, zijn we wel weer in de Zutphense geschiedenis gedoken. Stadsdichter Merel Hubatka leest het voor. Niet gestrest (of was het gestresst…?) en en masse inschrijven: www.grootzutphensdictee.nl!

Call Now Button