Atelier_Edith_Meijering
©2019 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Kunstenaarsserie

De volgers van de Zutphense kunstenares Edith Meijering hebben het al voorbij zien komen: fotograaf Patrick van Gemert volgt haar de komende tijd in haar atelier. Edith werkt aan een kunstproject dat tijdens de Artweek in Studiosborgerstraat in Rotterdam zal worden geëxposeerd. Patrick legt het proces vast. Edith Meijering (Deventer, 1962) studeerde in 1987 af in vrije schilderkunst aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Bij Artez in Arnhem behaalde ze in 1993 een diploma pedagogisch didactische bijscholing.

Haar werk maakte deel uit van verschillende exposities waaronder het Gemeentemuseum (Den Haag NL), Galerie 6 Mandel (Parijs, France), Karin Janssen Project Space (London, UK), PAK (Gistel, Belgium) en  Storpunkt Galerie (München, Duitsland). Recent was haar werk te zien in de Hardanger Art Galerie in Utne, Noorwegen, als gevolg van een Artist Residence.

Voor het komende jaar staan er mooie projecten op de agenda, zoals een Artist Talk in London en een expositie en een verblijf in een Best Kept Secret Artist Residence op een afgelegen locatie aan de zee in Ierland.

De serie die Patrick maakt wordt op een later tijdstip gepubliceerd. Houd de website in de gaten.

Call Now Button