Donderdag stonden honderden mensen op de Loskade in Zutphen om de start van het transport van de nieuwe brug over het Twentekanaal bij Eefde te bekijken. De 117 meter lange brug werd vanaf de kade met grote precisie op een ponton geplaatst waarmee het zaterdagmorgen in alle vroegte over de IJssel naar het Twentekanaal zal worden gevaren.
©2012 Patrick van Gemert

Brug voor Twentekanaal

Donderdag stonden honderden mensen op de Loskade in Zutphen om de start van het transport van de nieuwe brug over het Twentekanaal bij Eefde te bekijken. De 117 meter lange brug werd vanaf de kade met grote precisie op een ponton geplaatst waarmee het zaterdagmorgen in alle vroegte over de IJssel naar het Twentekanaal zal worden gevaren. De plaatsing van de 1 miljoen kilo wegende hangbrug op het ponton nam de hele dag in beslag. Fotograaf Patrick van Gemert heeft de hele operatie in beeld gebracht.

Call Now Button