Ondernemerscafe
©2012 Patrick van Gemert

Ondernemerscafé op 30 augustus: Krimpt de regio?

Steeds vaker wordt de aandacht gevestigd op de krimp van de regio. Als er minder inwoners zijn, heeft dit gevolgen voor de voorzieningen en de leefbaarheid van de regio. En dus ook voor de economie. De Rabobank doet onderzoek naar de demografische ontwikkeling en in het Ondernemerscafé bij Fort Bronsbergen in Zutphen op donderdag 30 augustus spreekt Maarten van Oostveen, directeur bedrijven van de Rabobank, hierover.

Het Ondernemerscafé duurt van 18.00 tot 20.00 uur en de kosten bedragen 15 euro per persoon (inclusief maaltijd, exclusief drankjes). Aanmelden voor deze avond kan bij info@zutphenspersbureau.nl en op Facebook.

Streep door nieuwbouw

De krimp van de regio baart velen zorgen. Enerzijds vergrijzing en anderzijds minder aanwas van kinderen werken dubbel. De gemeente Bronckhorst bijvoorbeeld heeft hierom al een streep door nieuwbouwprojecten gezet en is aan het onderzoeken welke zwembaden, sportverenigingen en scholen nog kunnen blijven bestaan.

Maar hoe zijn die cijfers voor de rest van de Stedendriehoek? Is dezelfde krimp ook in de Stedendriehoek te verwachten? Hoe snel zal dat dan gaan? En welke gevolgen heeft dat voor de lokale economie?

Slimme ondernemers

Ondernemers die weten hoe de regio zich zal ontwikkelen, kunnen daar slim op inspelen. Maarten van Oostveen zal de cijfers van de demografische ontwikkeling in de regio laten zien, met de prognose voor de komende jaren.

Het Ondernemerscafé wordt elke laatste donderdag van de maand georganiseerd door Mark Schiphorst van Fort Bronsbergen en Fiona de Heus van Zutphens Persbureau. Op donderdag 27 september staat een workshop Italiaans koken in het Ondernemerscafé gepland. Onder leiding van Pierre Dekker gaan de deelnemers zelf koken.

Call Now Button