Een felle brand heeft dinsdagmorgen de bovenverdieping van een woonboerderij aan het Bongerspad in Warnsveld volledig verwoest. Iets voor half twaalf was er op de bovenverdieping brand uitgebroken, vermoedelijk is de brand ontstaan bij de wasdroger. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis.

Doordat er onder de dakpannen van de boerderij ouderwets isolatiemateriaal zat kon de brand snel om zich heen grijpen.  De benedenverdieping heeft veel waterschade opgelopen. Op 28 maart 1945 werd de boerderij getroffen door een Duitse V1 raket, de boerderij werd toen helemaal verwoest. In de jaren vijftig is de boerderij herbouwd.

Copyright Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau.

Over de auteur

Journalist en tekstschrijver

Gerelateerde berichten

Call Now Button

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Holler Box