Ondernemerscafé bij Bronsbergen, gemeenteraadsverkiezingen.
©2014 Patrick van Gemert

Zutphense politici ontmoeten ondernemers

Met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen waren alle Zutphense deelnemende partijen uitgenodigd om in gesprek te gaan met de bezoekers van het maandelijkse Ondernemerscafé. Dat politiek leeft bij de ondernemers bleek uit de grote opkomst: zo’n zeventig mensen bezochten dit Politieke Ondernemerscafé in Fort Bronsbergen gisteravond.

In een panel namen alle partijen zitting; Engbert Grunneman (SP) Willem van Stockum (VVD), Willemijn Voorham (D66), Christina Oosterhoff (GroenLinks), Hein Brunsveld (CDA) Martijn Siemes (Burgerbelang), Hans la Rose (Stadspartij) en Harrij Hissink (PvdA). Helaas was de Christenunie onverwacht verhinderd.

Twee regelmatige bezoekers van het Ondernemerscafé, Hans de Bie en Ingrid Burgman, zetten het inhoudelijke programma in elkaar. Ze spitten elk verkiezingsprogramma door en haalden daar concrete vragen uit voor de politici om te achterhalen wat ze voor ondernemers en de lokale economie willen doen, en vooral ook hoe ze dat denken te bereiken.

Stemmen kon dezelfde avond al: het publiek kon met hand opsteken aangeven of de antwoorden van de politici aanspraken. Notaris Aloys Rouweler telde de stemmen zorgvuldig en riep Martijn Siemes van Burgerbelang uit als winnaar.

Bekijk de fotoreportage op Facebook. (Copyright Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau)

Het volgende Ondernemerscafé is op donderdag 27 maart. De verkiezingen zitten er dan op, dus tijd om weer volop energie aan de slag te gaan. Daarom gaan Gerard Kreeft van Energywise en tai chi-docent Thijs de Wit het deze avond over energie hebben. Gerard Kreeft praat ons bij over de ontwikkelingen in de energiemarkt en Thijs de Wit leert ons zelf energie beter te laten stromen. Hij verzorgt een demonstratie hoe we met behulp van de van origine Chinese vechtsport Tai Chi onze gezondheid kunnen verbeteren en focus leren houden op de doelen die we willen bereiken. Aanmelden kan per mail bij Fiona de Heus, info@zutphenspersbureau.nl.

Call Now Button