De Zutphense binnenstad krijgt replica’s van historische straatnaamborden terug. Maandag onthulde wethouder Annelies de Jonge aan het ’s Gravenhof het eerste bord. De komende jaren zullen de borden in de historische binnenstad worden vervangen. Om het project een vliegende start te geven, worden dit jaar al enkele tientallen borden vervangen. Het is de bedoeling dat over een aantal jaren alle straatnaamborden in de binnenstad van Zutphen zijn vervangen.

Replica’s

De borden zijn replica’s van de stalen, geëmailleerde borden uit de negentiende eeuw. In 1869 nam het college daartoe een besluit. Daarmee wilde de gemeente een eind maken aan de onduidelijkheden die ontstonden doordat diverse straten meerdere namen hadden, zoals de Turf- of Engepoortstraat en de Heukestraat of het Gasthuissteegje.

Parels

De terugplaatsing van de borden onderstreept het belang dat de gemeente Zutphen hecht aan stimuleren en behouden van de beleefkwaliteit van het rijksbeschermde stadsgezicht, een van Zutphens parels.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Over de auteur

Gerelateerde berichten