Waterpret in Zwembad Rhienderoord. Bij zwembad Rhienderoord kunnen kinderen deelnemen aan een zeemeerminnen cursus, tijdens de cursus leren ze de vaardigheden om zich voort te bewegen in het water met een staart. Foto: Patrick van Gemert
©2018 Patrick van Gemert

Zeemeerminnen

Ze bestaan echt, zeemeerminnen, en bij zwembad Rhienderoord krijgen ze zwemles. Fotograaf Patrick van Gemert nam een duik met ze om hun zwemlessen in beeld te brengen voor de Stentor. De lessen zijn best pittig, zwemmen met zo’n staart valt niet mee maar de deelneemsters zwemmen na de eerste les behendig met hun staarten door het water. Zeemeermin zwemmen is een speelse manier om te leren bewegen in het water. Na vier zwemlessen zijn de dames volleerde zeemeerminnen en krijgen ze hun certificaat.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button