Afghan Box Camera
©2018 Patrick van Gemert

Afghan Box Camera

Patrick fotografeert al sinds 1999 digitaal, voor onze opdrachtgevers is het van belang dat we snel kunnen aanleveren. Maar de liefde voor de analoge fotografie blijft. Hij fotografeert regelmatig met zijn oude Mamiya RB67 en tijdens zijn laatste vakantie ging er alleen maar een Horizon 202 camera met een paar rolletjes film mee in zijn koffer.

Ibiza

Tijdens een eerdere trip naar Ibiza ontmoette hij een fotografe die op Las Dalias portretten maakte met een Afghaanse camera, zeg maar een kist met een lens en een ingebouwde donkere kamer.  Deze manier van fotograferen sprak hem erg aan en hij nam zich voor om ooit zelf zo’n camera te gaan bouwen. Hij had de tekening al klaar liggen toen hij tijdens World Press Photo in Zutphen Roel Fokken tegen het lijf liep. Roel had nog een originele straatcamera staan die hij wel wilde verkopen. Inmiddels hoort de camera bij de verzameling van Patrick, is de camera opgeknapt en zijn de eerste testfoto’s gemaakt. Binnenkort zullen we de eerste echte resultaten met jullie delen.

Call Now Button