Rotary Kinderen voor Kinderen Klassiek laat kinderen kennis maken met klassieke muziek op een manier die kinderen aanspreekt, hen actief betrekt en van hoge kwaliteit is.
©2014 Patrick van Gemert

Rotary Kinderen voor Kinderen Klassiek

De opbrengst van Kunst aan de IJssel 2013, bijeengebracht door Rotary Zutphen, werd dit jaar besteed aan een klassiek concert met als thema Kinderen voor Kinderen Klassiek. Kinderen van jeugdstrijkersgroep de Fancy Fiddlers hebben maandagmiddag opgetreden voor ruim 200 kinderen van SBO Het Mozaïek in Zutphen.

Bij het kiezen van een goed doel hanteert Rotary Zutphen als criteria kinderen, cultuur en onderwijs. Met het klassieke muziekconcert “Rotary Kinderen voor Kinderen Klassiek” is de keuze ook dit jaar weer geslaagd.

Op jonge leeftijd kan klassieke muziek een grote, positieve indruk maken. Klassieke muziek draagt bij in de creatieve en sociale ontwikkeling van kinderen. Ook op motivatie en concentratie heeft klassieke muziek effect. Het concert wordt gegeven voor de 220 leerlingen, van 6 tot 12 jaar,  van de school voor Speciaal Basis Onderwijs. Deze school is er voor leerlingen die op een bepaald moment onvoldoende kunnen profiteren van het onderwijs op de basisschool. Vaak speelt er problematiek met betrekking tot leren, werkhouding en persoonlijkheid. Het SBO biedt deze leerlingen optimale ontwikkelingskansen.

Jeugdstrijkersgroep de Fancy Fiddlers, die de muziekuitvoering verzorgde, bestaat uit kinderen van 4 tot 12 jaar. Ze studeren zowel individueel als in ensembles om hun talenten te ontwikkelen. Met de opbrengsten uit de optredens van de Fancy Fiddlers worden extra studiekosten betaald voor cursussen en masterclasses. De groep staat onder leiding van vioolpedagoog Coosje Wijzenbeek.

Rotary Kinderen voor Kinderen Klassiek laat kinderen kennis maken met klassieke muziek op een manier die kinderen aanspreekt, hen actief betrekt en van hoge kwaliteit is.

Het hele concert is hier te beluisteren en meer foto’s van het concert zijn op onze fanpage te bekijken.

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button