Donderdagmiddag 9 juni vond de elfde herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld plaats. In deze jaarlijkse herdenkingsplechtigheid leggen nabestaanden en collega’s een krans voor de politiemensen die tijdens hun dienst om het leven zijn gekomen. Korpschef Erik Akerboom staat samen met de weduwe van de in 1977 door een RAF-terrorist vermoorde rechercheur Arie Kranenburg stil bij het monument. ©2106 Patrick van Gemert
©2016 Patrick van Gemert

Tuin van Bezinning

Korpschef Erik Akerboom was donderdag aanwezig bij de elfde herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. Hij sprak de nabestaanden en collega’s toe met zijn persoonlijke verhaal over het verlies van een collega. Naast de korpschef waren ook de heer Riedstra, secretaris-generaal Ministerie van Veiligheid en Justitie, en enkele burgemeesters aanwezig. Tijdens deze jaarlijkse herdenkingsplechtigheid leggen nabestaanden een krans en bloemen voor de politiemensen die tijdens hun dienst om het leven zijn gekomen.

 

De Tuin van Bezinning is een nationaal monument. De politie richtte het op voor de herdenking van en eerbetoon aan politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen. De Tuin van Bezinning ligt achter het Koetshuis van Huis ’t Velde in Warnsveld. Op 21 maart 2006 is de Tuin geopend.

 

Fotografie: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Call Now Button