Onthulling van het kunstwerk Parelbloem aan de Harenbergweg in Zutphen door kunstenaar Hans Rikken.
©1994 Patrick van Gemert

Parelbloem

Op het grasveldje langs de Harenbergweg in Zutphen staat sinds 1994 de Parelbloem, een kunstwerk vervaardigd door kunstenaar Hans Rikken. Nog voor de start van Zutphens Persbureau was Patrick van Gemert al actief als fotograaf in Zutphen en maakte voor de Zutphense Koerier de foto van de onthulling. Op de foto geeft de kunstenaar uitleg over zijn plastiek. Het kunstwerk heeft vele doorkijkjes waar je als fotograaf natuurlijk dankbaar gebruik van kunt maken.

We hebben inmiddels een enorm archief met Zutphense nieuwsfoto’s. In 2000 hebben we de overstap gemaakt naar digitale fotografie en hebben we ook het digitale archief netjes bijgehouden. Dit zijn inmiddels ruim 13.000 nieuwsfoto’s en ze zijn hier terug te vinden.

Zoek jij een foto uit de periode voor 2000, en denk je dat Patrick deze heeft gemaakt? Neem dan contact met ons op.

Call Now Button