Bibliotheek Zutphen 111 jaar oud, Cor Witbraad schreef een boek over de historie van de Zutphense bibliotheek.

Wee den mensch die maar één boek leest

Cor Witbraad heeft de geschiedenis van de Zutphense bibliotheek beschreven in het boek ‘Wee den mensch die maar één boek leest’. Het boek is rijk geïllustreerd met archiefmateriaal én met veel foto’s van Patrick van Gemert. Hij maakte veel nieuw materiaal van de bibliotheek in de gerestaureerde Broederenkerk en in het boek vind je ook nieuwsfoto’s uit ons archief van bijvoorbeeld de grote verbouwing, de verhuizing naar de tijdelijke locatie en voorleeswedstrijden.

Afgelopen woensdag, 13 november 2019, overhandigde Gerard Huis in ‘t Veld van de Graafschap Bibliotheken het eerste exemplaar van het boek aan wethouder Mathijs ten Broeke, en het eerste tweede exemplaar aan de auteur. Het boek is te koop voor 19,50 euro. Aanrader.

Op de foto: De grote foto is een van de foto’s die Patrick van Gemert maakte voor het boek. De kleine foto is niet gemaakt door Patrick van Gemert, maar door tekstschrijver Fiona: Mathijs ten Broeke heeft zojuist het eerste exemplaar ontvangen van Gerard Huis in ‘t Veld. Die reikt nu het tweede exemplaar uit aan de auteur Cor Witbraad.

Call Now Button