Zie meer van Zutphen

“Deze straten in Zutphen mag je niet overslaan” kopte de Stentor begin deze week. Aanleiding voor dit artikel was de nieuwe wandelbrochure Zie meer van Zutphen die Zutphen Promotie heeft gepubliceerd. Samen met stadsarcheoloog en Zutphenkenner Michel Groothedde heeft Fiona de Heus de “aanloopstraten” van Zutphen beschreven voor dit boekje. Stationsstraat, Nieuwstad, Laarstraat, Spittaalstraat, Lange Hofstraat en Groenmarkt worden hierin beschreven. De foto’s komen deels uit de beeldbank van Erfgoedcentrum Zutphen en ze zijn deels gemaakt door Patrick van Gemert. Een mooie coproductie om bezoekers aan de stad te verleiden verder te gaan dan alleen ‘t Rondje. Veel van de informatie in Zie meer van Zutphen is nog niet in andere wandelroutes opgenomen. Er is aandacht voor de geschiedenis van de straten, de architectuur en de bewoners. “De straten kennen allemaal een rijke historie en sporen daarvan zijn nu nog zichtbaar. In veel panden zijn nu unieke winkels, heerlijke restaurantjes en kunstzinnige ateliers te vinden. Geef je ogen goed de kost en let op de opvallende én minder opvallende details die elk een eigen verhaal vertellen”, aldus Zutphen Promotie-directeur Mark Schuitemaker. Het boekje is gratis te downloaden op de site van InZutphen – klik hier.

Call Now Button