Dubbele nominatie Gelders Nieuwsfoto 2017 voor fotograaf Patrick van Gemert.
©2017 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Dubbele nominatie GNF2017

Fotograaf Patrick van Gemert is met twee van zijn foto’s genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2017. Op 22 januari 2017 dook hij onder het ijs tijdens een specialty ijsduiken met duikvereniging Albacare. De frisse foto, die de volgende dag groot in De Stentor stond, leverde hem een nominatie op in de categorie natuur.

Een week later fotografeerde hij voor dezelfde krant het Simeonkwartet, dat in de Buitensociëteit Canto Ostinato in de vorm van een ligconcert uitvoerde. Het beeld van pianiste Esther Scheerder met het liggende publiek werd genomineerd in de categorie kunst.

37 fotografen

In totaal hebben dit jaar 37 fotografen 318 foto’s ingestuurd. Daarin zitten 25 reportages. De jury koos per categorie 3 nominaties en daarvan één winnaar. Uit de zes categoriewinnaars wordt de Gelderse Nieuwsfoto 2017 gekozen. Daarnaast kiest de jury nog 12 eervolle vermeldingen. In totaal werden er 30 foto’s geselecteerd. Deze 30 foto’s komen op tentoonstellingen te hangen in het Provinciehuis in Arnhem, bij CODA Museum in Apeldoorn en bij Foto21 in Bredevoort. Ook worden ze binnenkort op de websites van De Gelderlander en De Stentor gepresenteerd. Hieruit kan het publiek en de kinderjury ook een winnaar kiezen. Uit de ingezonden reportages koos de jury 3 nominaties en ook één winnaar.

De winnaars worden bekend gemaakt, nadat ook het publiek en de kinderjury hebben gekozen, tijdens de prijsuitreiking op dinsdag 20 maart in het Provinciehuis in Arnhem.

 

Call Now Button