Dubbele nominatie Gelders Nieuwsfoto 2017 voor fotograaf Patrick van Gemert.
©2017 Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Stem op Gelders Nieuwsfoto 2017

Vanaf vandaag is de Gelders Nieuwsfoto 2017 expositie te zien bij Foto21 in Bredevoort. Het publiek kan t/m  zaterdag 17 maart een stem uitbrengen tijdens de foto expositie bij Foto21 Bredevoort. Ook kan het publiek tot die datum een stem uitbrengen op de website van De Gelderlander:

Stem hier voor de Gelders Nieuwsfoto 2017

Dit jaar stelt dagblad de Gelderlander de publieksprijs van 250 euro ter beschikking aan de winnende fotograaf en zorgt voor de prijs van een stemmer uit het publiek. Onder de deelnemers aan de stemming voor de publieksprijs in de musea en online wordt een spiegelreflex camera verloot. De Canon EOS 1300D, met lens 18-55 mm, tas en geheugenkaart.

Gelders Nieuwsfoto 2017

Dinsdag 20 maart 2018 vindt de prijsuitreiking Gelderse Nieuws Foto 2017 plaats. Fotojournalisten en nieuwsfotografen stuurden hun beste nieuwsfoto’s in om mee te dingen naar een prestigieuze vakjuryprijs, een publieksprijs, een kinderjuryprijs en de reportageprijs. Gelderse Nieuws Foto  wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Foto21 in Bredevoort, CODA Museum in Apeldoorn, dagbladen de Gelderlander en de Stentor en provincie Gelderland.

Dit jaar hebben 37 persfotografen in totaal 318 foto’s ingestuurd. Deze foto’s zijn in 2017 in de media verschenen, zijn in Gelderland gemaakt en hebben een Gelders nieuwsitem als onderwerp.

Fotograaf Patrick van Gemert is met twee van zijn foto’s genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2017. Op 22 januari 2017 dook hij onder het ijs tijdens een specialty ijsduiken met duikvereniging Albacare. De frisse foto, die de volgende dag groot in De Stentor stond, leverde hem een nominatie op in de categorie natuur.

Een week later fotografeerde hij voor dezelfde krant het Simeonkwartet, dat in de Buitensociëteit Canto Ostinato in de vorm van een ligconcert uitvoerde. Het beeld van pianiste Esther Scheerder met het liggende publiek werd genomineerd in de categorie kunst, cultuur en entertainment.

Vakjury

De vakjury wordt voorgezeten door Wouke van Scherrenburg. De andere juryleden zijn de journalist Huub Kerkhoffs en de fotografen Flip Franssen en Roel Rozenburg. De vakjuryprijs wordt ter beschikking gesteld door provincie Gelderland en bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro.

De vakjury kiest drie nominaties in de categorieën:

• Algemeen nieuws • Kunst, cultuur en entertainment • Human interest • Natuur • Portret • Sport. Per categorie wordt een winnaar gekozen en uit deze selectie volgt de uiteindelijke winnaar van Gelderse Nieuws Foto 2017.

Reportage

Alle fotografen die een foto inzenden voor de Gelderse Nieuws Foto kunnen ook deelnemen aan de reportageprijs. Dit jaar zijn er 25 reportages ingezonden waaruit de vakjury de winnaar selecteert. De prijs bestaat uit een opdracht van de provincie Gelderland voor een fotoreportage ter waarde van 2.000 euro.

 

Call Now Button